Det kræver ikke særligt meget udstyr at have hund. Men der er alligevel nogle ting, du ikke kan komme udenom at skulle købe.

Her er fem slags udstyr enhver hundeejer skal have.

1. En flexline

En flexline er en af de ting, enhver hundeejer bør have. Flexlinen giver dig stor frihed på gåturen, da hunden kan løbe forud eller blive og snuse på en sikker og tryg måde.

Det kan især være behjælpeligt i byer, hvor du ofte er nødt til at gå skiftevis langs trafikkerede veje og små parker eller fredelige områder.

Mange hundeejere vælger at have både en flexline og en normal hundesnor. Flexlinen egner sig godt til gåture, mens hundesnoren er nemmere at have med at gøre, når du fx skal købe ind og gerne vil kunne binde hunden.

2. En hundesele

Halsbåndet er og bliver den mest normale måde at have snor i hunden – men mange hunde har det faktisk bedre med en hundesele.

Det er især godt til små hunde, der har en lille og følsom krop. Hvis du for eksempel er nødt til at trække den væk fra en anden hund eller fra en bil, så kan du gøre det uden at være nervøs for at gøre skade på hunden.

Nogle hunde har det også med at trække i snoren. De bliver meget ivrige, når de skal på gåtur, og “kvæler” sig selv i halsbåndet i deres iver efter at komme frem. Med en hundesele kan du holde dem under kontrol uden dette problem. Det gør oplevelsen rarere for både dig og hund.

3. Madskål og vandskål

Et andet uundværligt stykke hundeudstyr er en madskål og en vandskål. Helst to skåle, der står stabilt på gulvet, så hunden ikke kommer til at vælte dem.

Du kan også overveje at købe en madskål på et stativ, selvom mange mener, det slet ikke er nødvendigt.

En ekstra vandskål kan desuden være godt at have. Den kan du have med i bilen, hvis du skal have hunden med på tur.

4. Hundeseng

Hundesengen er måske det mest ikoniske stykke hundeudstyr og nok ikke noget, du kommer til at glemme. Du har sikkert allerede udset dig et par hundesenge, du tænker kunne være behagelige for din lille vaps.

Hunde har det godt med at have et sted, der er deres. Et sted, de kan gå hen for at sove og blive ladt i fred. Hvis du har børn, kan du lære dem, at de skal lade hunden være, når den går tilbage på sin plads, og selvfølgelig generelt, når den trækker sig for sig selv eller lægger sig for at slappe af.

5. Gitter til bilen

Gitter til bilen er noget, enhver hundeejer med bil bør have. En løs hund i bilen er farligt for både hunden og ejerne. Ved hård opbremsning kan hunden nemlig flyve fremad og ramme passagererne i nakken.

Du kan også overveje at anskaffe dig en hundesele til bilen. Med sådan en kan du fastspænde hunden til sædet lidt ligesom et lille barn. Det øger hundens sikkerhed på bilrejsen i tilfælde af et uheld.

Hvis du er en af de mange hundeejere, som udover hund – også har hest, så ved du hvor hurtigt, det kan blive dyrt at købe udstyr til dyrene.

Et lille tip i den anledning er, at der er flere portaler på nettet, hvor du kan finde og sammenligne kvalitetsudstyr til både hund og hest. Er du på udkig efter rideudstyr til hesten, kan du for eksempel kigge på www.udstyrspriser.dk. På den portal er det muligt at sammenligne rideudstyr og du kan sammenligne priserne fra mange forskellige butikker. På den måde kan du undgå at betale for meget, når du shopper udstyr.

Nu hvor du ved, hvad du har brug for til din hund

Nu ved du, hvilket udstyr er det vigtigste for din hund. Besøg vores blogside for flere spændende artikler om det at have hund – Vi udgiver ofte om træning, sundhed, sikkerhed, adfærd og meget mere.

Du kan begynde med denne her artikel: Seks ting du skal gøre, før du køber hund