Din hund er impulsiv af natur. Når han trækker i snoren, stopper for at snuse eller prøver at løbe hen til en anden hund, har det ikke meget med ulydighed at gøre. Det handler i stedet om, at din hund har svært ved at styre dens impulser. Hundens nysgerrighed og behov for at gå på opdagelse er grunden til, den ikke tænker så meget på at gå pænt.

Impulsivitet er noget, vi mennesker også kender fra os selv. Tag bare dig selv, når du pludseligt går på Facebook eller åbner din e-mail, selvom du godt ved, du bør skrive den stil i stedet.

Hvorfor gå tur?

Din hund har brug for at gå tur. Den har brug for motion, stimulering og nye oplevelser. Den bliver roligere og gladere efter en gåtur – og det gør du sikkert også selv.

Hunde har brug for at gå på opdagelse i deres omgivelser for at trives. Det er lige så vigtigt for den som at få masser af kærlighed derhjemme. Hvis den ikke kommer ud på tur engang imellem kan den begynde at blive irritabel og udvikle dårlige vaner såsom at tygge på ting, eller grave huller.

Sådan får du hunden til at gå pænt

Hund leger med bold

Der er forskellige måder, du kan få hunden til at gå pænt på turen.

Det første, du kan gøre, er at forberede dig godt. Hvis din hund har masser af energi kan det være svært for den at koncentrere sig om, hvad du vil have den til. Så måske kan du lade den løbe det værste krudt af i haven eller kaste bold med den fem minutter.

Det kan også hjælpe at have den samme rutine. Gå den samme tur hver dag og brug den samme line. Hunden vil vænne sig til rutinen og der vil ikke være helt så mange indtryk, den skal forsøge at holde styr på. Når hunden kan gå pænt i vante omgivelser, så kan du prøve at udvide gåturen.

Du kan også købe hundeudstyr, som hunden kan associere med at gå pænt. Er du en af de hundeejere, som også har hest, så Det er ikke altid, vi har tid til at være opmærksom på hundens opførsel, men hunden vil blive forvirret, hvis den ikke ved, hvad den skal forvente af os. Du kan løse det med at bruge to forskellige slags seler eller halsbånd: Brug for eksempel et halsbånd, når du skal løbe tur eller har travlt, og brug en sele, når du vil træne hunden. På den måde associerer hunden selen med træningen og vil automatisk være mere opmærksom, når den får selen på.

Hvad du må og ikke må gøre, når du træner hunden til at gå pænt

Hund går tur

Det skal du gøre:

  • Stop og stå stille, så snart hunden begynder at trække. Gå ikke fremad igen, før linen er løs. Gå et par skridt i modsatte retning for at få hundens opmærksomhed igen, hvis det er nødvendigt.
  • Giv din hund en belønning, når den går pænt ved siden af dig. Hav nogle godbidder med dig, som du kan bruge (husk at have rigeligt i starten).
  • Bliv ved med at gå, mens du giver hunden godbidden, så du ikke behøver at stoppe den gode træning.
  • Gå tur et stille og roligt sted, hvor der ikke er for mange ting, der kan distrahere hunden.

Det må du ikke gøre

  • Træk eller hiv aldrig hårdt i linen for at hunden til at gå pænt. Det virker ikke og kan være smertefuldt for hunden.
  • Straf ikke din hund, når den gør noget forkert. Det er meget mere effektivt at belønne.
  • Vær 100% konsekvent, hver eneste gang, du går tur med hunden. Brug eventuelt tricket med de to forskellige slags udstyr, hvis det er svært for dig.
  • Er du en af de mange hundeejere, som også har hest og kigger efter hesteudstyr, så kan du med fordel kigge på Udstyrspriser.dk. Der shopper du udstyr på tværs af udstyrsbutikkerne – og en del af udstyrsbutikkerne sælger både hesteudstyr og hundeudstyr.
  • God fornøjelse og tak fordi, du læste med. Hold øje med bloggen, vi udgiver løbende nye indlæg.
  •